top of page

Waarom worden katten best apart gehuisvest?

Vreemde katten zijn van nature mekaars vijand en zien mekaar als een bedreiging. Ze gaan blazen, vechten of zichzelf verstoppen om hun eigen veiligheid te garanderen. Zelfzekere katten zullen misschien wel kunnen samenleven, maar voor de verlegen en onzekere katjes is dit een drama. Ze durven niet gaan eten, drinken, de kattenbak gebruiken en verstoppen zich gedurende het verblijf. Wij kozen er dan ook voor om individuele verblijven te creëren waar elke gast tot rust kan komen, zonder zicht op andere gasten.

Vinden katten een pension leuk?

De meeste katten hebben even tijd nodig om te wennen...een nieuwe omgeving, nieuwe 'baasjes', nieuwe gewoonten,... We forceren niets en elke kat mag op haar eigen tempo alles verkennen en zelf kiezen wanneer ze aandacht wil, wil eten of wil spelen. De meeste gasten ontdooien de eerste 24-48 uur. We hebben gasten die direct op onze schoot kruipen en we hebben gasten die het allemaal net ietsje spannender vinden. Dit is ook de reden dat een (beperkt aantal) nachtje(s) 'proeflogeren' voor katten gewoon geen goed idee is. Op het moment dat ze het leuk beginnen vinden, gaan ze terug naar huis. De volgende keer dat ze komen, moeten ze van vooraf aan beginnen. Een gast die hier al eens (langer) geweest is, zal zich de volgende keer wel sneller thuisvoelen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om hen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen (met rustgevende verdampertjes, valeriaan-trappelkussentjes,...)

Gaan katten graag terug mee naar huis?

Het antwoord is (vreemd genoeg vaak) nee! Een kat is een gewoontedier en eens ze gewend is aan een bepaalde ruimte en routine, dan is verandering vaak opnieuw spannend. Dus we hebben hier wel eens ontgoochelde baasjes omdat katlief hen niet direct 'herkent', zich verstopt en niet mee naar huis wil. Eens thuis zal ze snel weer huis en baasjes appreciëren en wennen ze snel. 
Dit is dan ook de reden dat wij meestal de gasten halen en klaarzetten als ze opgehaald worden.  

Waarom kan ik niet kiezen in welke ruimte mijn kat zal verblijven?

Aangezien we inzetten op stress-beperking, willen we liever geen gasten halverwege hun verblijf verzetten. Dat wil dus zeggen dat we kijken welk verblijf er vrij is, als jouw lieveling toekomt. Bovendien kijken we ook naar de noden van elke gast en zullen bepaalde verblijven meer geschikt zijn voor bepaalde gasten. 

Waarom kunnen katten niet op elk moment van de dag gebracht en opgehaald worden?

1. Wij zijn dit pension gestart uit een liefde en fascinatie voor katten. We zijn een klein en huiselijk pension en geen fulltime, groot bedrijf. En ja, we hebben beiden ook nog een parttime job (en een privé-leven ;-)). Een paar weken voor de vakantie krijgen jullie een mailtje om concreet af te spreken wanneer de gasten gebracht en gehaald kunnen worden. We bekijken dan samen wat past.

2. Doordat wij zo klein zijn, is het pension, zeker in de vakantie-periodes, vaak volzet. Dit wil zeggen dat er gasten vertrekken, dat er tijd nodig is om alles netjes te kuisen en dat er dan pas nieuwe gasten terug binnen kunnen komen dezelfde dag. Net zoals in een echt mensen-hotel! Dit is dan ook de reden dat het niet mogelijk is om katten 's morgens vroeg te brengen en 's avonds op te halen. 

bottom of page